“Suriye Halkı Ne İstiyor? Biz Ne Yapmalıyız?” Konferansı - Bursa (Kadınlar)

Editör

Dergimizin "Suriye Halkı Ne İstiyor? Biz Ne Yapmalıyız?" konferanslar serisinin Bursa/Kadınlar ayağının diğer konferanslar arasında farklı bir ehemmiyeti haizdir. Zira diğer konferanslarda bayanların yoğun ilgisine şahit olmakla beraber Suriye konulu konferanslar içerisinde kadınlara has olan tek konferans Bursa’dakidir. 

Konferansımız Meryem Alkış’ın okuduğu Nisa Sûresi 75, 76 ve 77. ayet-i kerimeleri ve meallerinin okunması ile başladı.

“Size ne oluyor da, Allah yolunda ve "Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zalim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver" diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz? İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tâğût yolunda savaşırlar. O halde siz şeytanın dostlarına karşı savaşın. Şüphesiz şeytanın hilesi zayıftır. Daha önce kendilerine, "(savaşmaktan) ellerinizi çekin, namazı kılın, zekâtı verin" denilenleri görmedin mi? Üzerlerine savaş yazılınca hemen içlerinden bir kısmı; insanlardan, Allah'tan korkar gibi, hatta daha çok korkarlar ve "Rabbimiz! Niçin bize savaş yazdın? Bizi yakın bir zamana kadar erteleseydin ya!" derler. De ki: "Dünya geçimliği azdır. Ahiret, Allah'a karşı gelmekten sakınan kimse için daha hayırlıdır. Size kıl kadar haksızlık edilmez."

Ardından sinevizyon gösterimi yapıldı ve salonda yoğun bir duygusal atmosfer oluştu. Herkesin içini parçalayan görüntüler, anne veya kız olmaları hasebiyle konukların hepsinde kendilerinden bir parça kopmuş gibi hissetmelerine vesile oldu.

Ardından Rabia Göker, etkili hitabeti ile “Suriye Halkı Ne İstiyor? Biz Ne Yapmalıyız?” konulu konuşmasını sundu. Konuşmasına Tertemiz iffete sahip bacılarımızın güvende olmadıklarını, bir videoda konuşan Suriyeli bir bacımızdan alıntıladığı sözlerle sürdürdü:

“Ey İslam ümmeti! Ey yöneticiler! Bizim iffetlerimiz kirletilirken rahat yataklarınızda nasıl uyuyabiliyorsunuz? Bize ne zaman yardım edeceksiniz…”

Konuşmasında Suriyelilerin artık korku duvarlarını yıktıklarını, tüm işkence ve baskılara rağmen direnişe devam etmedeki kararlılıklarını ispat ettiklerini ifade etti. Oradaki Müslümanlara en çok eziyeti veren şeyin, Beşşar’ın şebbihalarının ana ve bacıların iffetlerine kastetmelerinin olduğunu vurguladı.

Konferansımız, Sümeyye Kurtaran’ın “Biz Bu Bayramda Vurulduk” isimli şiiri okuması ve kıyamda âminlerle icabet edilen duası ile sona erdi.


Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış

Yorum Yaz